Seakajakáři na kyblíkách – Větší vltavice

19. 01. 2008, Větší VltaviceTak dobře, přiznáváme. Cool

Jsou místa, kam se dlouhý byť krásný mořský kajak nedostane a která si lépe vychutnáme na lodičkách o kapku kratších. V pátek se Žandula seznámila s Kačerem a mezi řečí máme slíbené echo, až poteče nějaká zajímavá voda… Protože Kačer je akční člověk, volal hned druhý den 😉 Na leden je docela teplo. Nelenili jsme a vyrazili směr Herbertov na Větší Vltavici (přítok Vltavy). Na Herbertově se seznamujeme s Karlem (alias Kodlem, ICíKteam, Vyšší Brod), který je nám průvodcem a pozemní podporou.

Okolí Loučovic, Lipna a na druhé straně od Dolního Dvořiště máme docela zmapované z nesčetných výletů a vandříků, ale tenhle kousek kraje se nám zatím schovával. Budeme to muset napravit. Cestou ‚nahoru‘ projíždíme zaniklé vesničky a pozorujeme stáda krav.

V kajáčku jsem nějaký ten týden neseděl, takže první chvilky na svižně tekoucím potůčku jsou poněkud rozpačité. Voda je naštěstí lehoučká, nezáludná a bezpečná, takže se můžeme radovat z lednového pádlování (+10°C). Poslední zbytky sněhu a ledu, voda studená, ale moc necáká. Přenášíme jen padlý strom a můstek. Krása a pohoda. Za hodinku splouváme do Vltavy. Odoláváme pokušení splutí zopakovat a s díky přijímáme pozvání na čaj a kus řeči.

Fotky ZDE a video Tady 😉

 

 

Diskuse uzavřena.